top of page

Waxing

Waxen

Waxen, wat is het? Waxen is een methode om jouw ongewenste lichaamshaar te verwijderen, waarbij de haartjes samen met de haarwortel worden weggehaald. De haartjes kunnen tot wel twee weken helemaal wegblijven en komen zachter en dunner terug.

 

Voor een succesvolle waxbehandeling moet de lengte haar waxen ongeveer 0,5 cm tot 1 cm lang zijn. Dit stelt de waxspecialist in staat om het haar stevig vast te grijpen en volledig te verwijderen. Te kort haar kan moeilijk te waxen zijn, terwijl te lang haar mogelijk wat ongemak kan veroorzaken tijdens het waxproces.

 

Normaal blijven je haartjes na een waxbeurt 2-6 weken weg. Maar niet als je normaal altijd scheert. Veel klanten vergeten dat je door regelmatig te scheren, na de eerste keer waxen nóóit meteen 100% glad resultaat kunt krijgen. Als je altijd geschoren hebt, zijn je haartjes heel erg actief.

 

Waxen geeft een compleet glad resultaat bij scheren ontstaan na een paar uur al stoppeltjes. Waxen hoeft maar gemiddeld 1x per maand scheren iedere dag. Waxen resulteert in afname van de haargroei scheren veroorzaakt een dikkere structuur van het haar.

 

Nazorg: 

Douche niet te heet, ga niet in de sauna of onder de zonnebank (doe je dit toch gebruik dan een SPF 50) en ga liefst ook niet direct sporten. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met gewassen handen.

bottom of page